Xpuls

Ať má člověk jakékoliv trápení, ať už ho sužuje to či ono, vždycky se najde způsob, jak přijít alespoň na chvíli na jiné myšlenky. Třeba lze navštívit náš web.

Prodej vlašských ořechů je v naší populaci stále nedostatečný


i iv=“Content-Type“ content=“text/html; charset=UTF-8″>

V současné době roste poptávka po zdravých potravinách nebývalým tempem. Jedním z nejčastěji skloňovaných výrazů je slovo „imunita“ a pro její podporu se většina z nás obrací směrem k regálům s ovocem a se zeleninou. Jablka, hrušky, pomeranče, banány, rajčata, papriky, okurky, to vše mizí z obchodů, dokonce i trhovci úspěšně prodávají své výpěstky přes Internet.vlašské ořechy ve skořápce
Zapomínáme však na mnoho dalších důležitých plodin, které organismus nutně potřebuje pro obnovu tkání, pro příjem energie, a to nejen kvůli vitamínu C, ale dalším složkám nutným pro buněčnou regeneraci. Musíme tedy výraz „imunita“ chápat v komplexním kontextu, postupně vyřazovat z jídelníčku potraviny nevhodné (z necelozrnné mouky a s bílým cukrem a nezdravé ztužené tuky) a vyměnit je za výživově vydatné zdroje v přirozené podobě. Na některé z nich se však stále zapomíná, a to i přesto, že patří k těm nejcennějším.

Dva podceňované, ale velmi významné tuzemské zdroje živin

Mák setý – v máku je ukryto obrovské množství vápníku, který je navíc vyvážen vydatnou porcí hořčíku, zinku, selenu, železa a dalších asi dvaceti minerálů a stopových prvků. Spolu s vitamíny skupiny B jde o ideální způsob přísunu vápníku a hořčíku, který předčí i mléko a mléčné výrobky. Spotřeba máku je bohužel stále velmi nízká, přitom máme tento vydatný zdroj živin doslova přímo „za humny“. V České republice se pěstuje již desítky let, stejně jako další téměř zapomenutá vzácnost – vlašské ořechy.vlašské ořechy na stromě
Vlašské ořechy – měli bychom je zařazovat do svého jídelníčku častěji vzhledem k tomu, že jsou výborným a snadno dostupným zdrojem nenasycených mastných kyselin, tolik potřebných pro podporu imunity a zdravý vývoj všech tkání, zejména mozku a nervové soustavy. Jsou v nich zastoupeny ve vyváženém poměru jak omega-3, tak i omega-6, navíc jsou vlašáky velmi chutné a lze je jíst denně v mnoha podobách. Vlašské ořechy prodej Naklíčeno.cz nabízí plody zbavené skořápek včetně vybraných druhů v BIO kvalitě.